U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven in de database van Woonlab.
Is deze e-mail slecht leesbaar? Bekijk dan de online versie.
Woonlab nieuwsbrief

oktober 2017

Geachte lezer,

In deze nieuwsbrief informeren we u over actuele thema's en projecten. Deze keer gaan we in op Risicomanagement, Investeringsbeleid voor seniorenhuisvesting, verduurzaming van VvE complexen en onze verhuizing naar een nieuw kantoorpand.

Risicomanagement met een missie

Risicomanagement met een missie

Risico's aangaan is belangrijker dan ze uitsluiten, want met dat laatste bereik je weinig in een steeds meer overspannen woningmarkt. Ja, stilstand in de volkshuisvesting, niet je missie. Hoe neem je beheersbare risico's? Wat komt daar bij kijken? Hoe ga je om met onvoorspelbare factoren en investeringsrisico's? Bijvoorbeeld als het gaat om het verduurzamen van de woningvoorraad en woonwijken of om betaalbaarheid. Kortom risicomanagement met een missie. Woonlab werkt al een aantal jaren mee aan het executive program Finance & Risk Management voor Woningcorporaties waarin verschillende gezichtspunten en methoden voor risicomanagement aan de orde komen. Klik hieronder voor meer informatie.
Lees meer
Nul op de meter VvE's

Samen met VvEs realiseert Woonlab projecten voor flateigenaren. Zo is Woonlab in 2017 door de gemeente Wageningen/Platform31 ingeschakeld om een VvE te begeleiden naar Nul op de Meter. Woonlab adviseerde in 2017 voor VvE Diensten Nederland diverse VvEs bij de zoektocht naar financiering van investeringsplannen. Lees meer
Woonlab verhuisd

Woonlab verhuisd

Woonlab is in oktober verhuisd naar een nieuw kantoor. Onze nieuwe adresgegevens treft u hieronder aan.
Investeringsbeleid seniorenhuisvesting


De behoefte aan moderne seniorenwoningen in geschikte buurten groeit sterk. Nederlanders wonen steeds langer zelfstandig thuis. Ze worden gemiddeld ouder en hun vitaliteit neemt toe. Wat is dan een wijze investeringsstrategie voor corporaties, gemeenten en andere partijen die de huisvestingssituatie voor deze groeiende doelgroep willen verbeteren?
In samenwerking met Questan biedt Woonlab een analysetool aan voor het evalueren en doorontwikkelen van beleid, gericht op meer focus en doelmatigheid.
Geïnteresseerd, neem dan contact met ons op. Lees meer
Als u meer wil weten over een van onze projecten of gewoon nieuwsgierig bent geworden, neem dan rechtstreeks contact op met: alexgrashof@woonlab.nl of mauricevannoordenne@woonlab.nl of kijk op onze site www.woonlab.nl
Kierkamperweg 17 A
6721 TE Bennekom
Telefoon 026 707 19 82
www.woonlab.nl info@woonlab.nl
Woonlab
Afmelden voor de Woonlab nieuwsbrief.